Valinta tehdastekoisen ja itserakennetun sähköpyörän välillä

Käsitellään tämä aihe lyhyesti.

Oikeastaan valintaa ohjaa jo luonnollisesti se, että onko itse tekemiseen olemassa edellytyksiä, niin aiheen kiinnostavuuden, tietotaitojen, kuin myös saatavilla olevan tarvittavien tilojen ja työkalujenkin suhteen, tosin ihan pelkkää sähköpyörien peruskasaamista moni tekee ihan kerrostaloasunnossa, koska siitä ei kuitenkaan yleensä koidu kovaa meteliä ja puhtaista osista kasattaessa se on myös varsin siistiä puuhaa.

Jo pelkillä perustyökaluillakin pärjää täydennettynä joillakin erikoisemmilla, kuten esim. kampien, vapaarattaan yms. ulosvetäjillä, yleismittarilla, juotoskolvilla yms. edullisilla välineillä, jos ei näitä jo valmiiksi löydy.

Mutta jos tuntuu, että tietoa ja taitoakin tavallisen luomupyörän muuttamiseksi on, niin useita hyötyjäkin sillä on, joita kaikki tehdastekoisilla ajavat eivät välttämättä tiedosta, kuten se, että yleensä tällainen tekeminen ruokkii itseään, eli jos nyt osaat jo fyysisesti asentaa moottorin, niin kohta olet jo selvittänyt, miten sen johdotukset tehdään. jne. 

Tehdaspyörissä on lisäksi reilusti kustannuksia, esim. pelkkä huolto saattaa olla varsin arvokas. Huoltotoimenpide ei välttämättä sähköpyörässä ole sen monimutkaisempi, kuin tavallisessa pyörässäkään, poislukien esim. järjestelmän päivitys ja vikakoodien poisto, joita ei yleensä käyttäjä itse edes pysty tehdaspyöriin tekemään. Itserakennetuissa pyörissä ei tällaistakaan ongelmaa ole, näppärä selvittää aika nopeasti päivitettävissä olevien kontrollereiden yms. ohjauslaitteiden tavan päivittää ne.

Lisäksi jos tehdaspyörissä on jokin ärsyttävä ominaisuus (aika usein on) niin jos ei sellaisia päivittämällä pois saa, niin ei välttämättä kovin helposti ja halvalla mitenkään muutenkaan.

Esim. lisäämällä rakennettuun sähköpyörään Cycle Analyst V3, saadaan kontrollerin ja sitä ohjaavien komponenttien, kuten PAS (poljintunnistin), kaasukahva, jarru- ja vaihdeanturien yms. välille luotua mittava säätö- ja ohjausjärjestelmä, jota voi CA:lla varsin vapaasti ohjata haluamallaan tavalla.

 

 

 

 

Tällaista mahdollisuutta ei tehdasrakenteinen pyörä tarjoa, toki moniin moottoreihin on tarjolla Speedboxeja, eli “virityspalikoita”, mutta vastaaviin säätöihin ja ohjauksiin ne eivät pysty.

Lisäksi tehdaspyörissä on yleensä mukamas hienoja äppejä, joilla voit vaihtaa esim. ajomoodeja.

Käytännössä ne ovat varsin hankalia ja hitaita käyttää, esim. kuka jaksaa pidemmän päälle kaivella joka kerta kännykkää kesken ajon ja yrittää ensin yhdistellä Bluetoothilla pyörän järjestelmään jonkin moodin muuttamiseksi, kun helpompiakin tapoja on.

Cycle Analystin kaikkia kolmea eri tehokarttaa saat vaihdettua yhdestä napista ihan ajaessasi, eli lennossa, mikä voisi olla sen helpompaa?

 

Tuolta löydät Cycle Analystin ja sen oheisvarusteet kaupastamme: https://akkutehdas.com/cycle-analyst-can-tarvikkeet/