Myös vanhempien, jo pimenneiden akkujen uudelleenkennotukset onnistuvat akkuhuollossamme.
Akuston muoto on tällöin varsin vapaa, jolloin käytettävissä oleva tila pystytään täyttämään mahdollisimman tarkasti.
Kennoina käytämme 18650-ja 21700-tyyppisiä kennoja, joita on hyvä valikoima erilaisiin tarkoituksiin, saatavuus tukkureilta on yleensä hyvä ja hinnoittelu pysyy samalla järkevänä.
Samantyyppisistä 18650/21700-kennoista on esim. sähköautovalmistaja Teslankin akustot tehty, samoin suurin osa kannettavien tietokoneiden ja johdottomien työkaluakkujen akustoista on tehty ko. kennotyypistä.
Aina kannattaa kysyä, sähköpostimme on:
akkutehdas (at) gmail.com
Näihin ongelmiin törmäät helposti tilaamalla halpoja akkuja kiinalaisista verkkokaupoista, lisäksi tulevat vielä huolimattomasta työstä, vaarallisista kennoista ja huonoista materiaaleista aiheutuvat paloturvallisuusriskit. Kyseisten akkujen myyjät eivät yleensä ole kovinkaan innokkaita ottamaan reklamaatioita vastaan ja vaikka reklamaatio onnistuisikin ja saisit palauttaa akun, niin tunnetusti akkujen lähettäminen Suomesta ulkomaille on tehty mahdottomaksi. Eli suosittelemme vahvasti hankkimaan akut Suomesta, jolloin akkujen takuut ja huollot toimivat.
Sitäpaitsi hinnoittelumme kyllä kestää vertailun, varsinkin laatu huomioon ottaen.
Kaikille vakioakuille annamme 2 vuoden takuun, huomioiden oikea käyttö- ja säilytystapa.
Säilöttäessä akkua esim. talven yli varastossa, sen latauksesta on kuitenkin muistettava pitää huolta, myöskään liian lämpimässä tai kylmässä säilömistä emme suosittele.
Erityisesti jotkin BMS:n sisältävät akut saattavat menettää varaustaan pikkuhiljaa, koska päällä ollessaan BMS tarkkailee jatkuvasti akuston kennosarjojen välistä lataustilaa ja vaatii tähän toimenpiteeseen hieman virtaa.
18650- ja 21700-tyyppisten litiumkennojen nominaljännite on yleensä 3,6-3,7 volttia ja täysi latausjännite n. 4,2 volttia. Alin jännite, johon kennoa saa päästää on yleensä n. 2,5 volttia, koska tämän rajan alittuessa on suuri todennäköisyys, että kenno kuolee kokonaan, joten sitä on syytä välttää.
BMS:sää käyttäessä full-tilassa, ei tällaista vaaraa yleensä ole, mutta jos ei BMS:sää käytetä full-tilassa, on kennojen low-voltage estettävä jollain muulla tavalla, esim. Cycle Analystia käytettäessä aktivoitava oikea low-voltage CA:n asetuksista tai vaihtoehtoisesti kontrollerin asetuksista. Vara on viisautta ja molemmathan voi myös aktivoida.
Low-voltagea ei muutenkaan ole syytä tiputtaa liian lähelle kennon 2,5:ta volttia, koska se lyhentää kennojen elinikää, eikä kennoissa sitä paitsi ole enää juurikaan voimaa 2,5-2,8 voltin alueella, jolloin ns. voltage drop pudottaa tuolla jännitealueella olevan akuston helposti pois pelistä pienelläkin avustuksella/kaasun käytöllä.