Tiedustelut ja tarjouspyynnöt voit lähettää osoitteeseen:

akkutehdas (at) gmail.com

Pyrimme vastaamaan 24h:n kuluessa.

 

HUOM: Käynnit paikan päällä vain sovittaessa!

Huom! Luethan ensin alla olevat ohjeet, niin saat vastauksesi nopeammin ja täsmällisemmin, kiitos.

Oletko harkinnut unelmiesi sähköpyörän tilaamista meiltä?

(Tässä hieman ohjeita ja ajattelemisen arvoisia huomioita)

Kerro minkälainen pyörä täyttäisi tarpeesi; jäykkäperäinen maasturi, täysjoustomaasturi, Fatbike, hybridipyörä jne. Tätä valintaa ohjaavat esim. se, että ajatko pyörällä ympäri vuoden, jolloin Fatbike puolustaa paikkaansa erittäin hyvin.

Minkä verran tarvitset akkukapasiteettia? Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että kerralla riittävän suureksi valittu akku tulee yleensä kaikkein edullisimmaksi, kuin suuremman akun hankkiminen jälkeenpäin. Valittua akkua ei myöskään pystytä jälkeenpäin “suurentamaan” vaan silloin tehdään kokonaan uusi akku.

Kerro myös rohkeasti, jos sinulla muita toivomuksia sen suhteen, esim. haluttu varustelu, pystympi ajoasento, pyörän teho jne.

Samoin esim. pituutesi ja sinulle sopiva runkoko olisi hyvä mainita.

Mielellään kerro myös jokin budjetti pyörän suhteen, niin meidän on helpompi suositella sopivilla osilla pyörää sinulle. (Tyypillisesti tilaupyöriemme hinnat ovat välillä 2500-9000€ ja arvatenkin nuo hinnat-alkaen mallit ovat yleensä n. 500-600Wh:n akulla, tehoiltaan n. 1000-wattisia jne. Toista ääripäätä edustavat sitten 15kW:n tehoiset pyörät useiden kilowattituntien akuilla, huippujarruilla jne.)

Oletko harkinnut sähköistäväsi nykyisen pyöräsi?

Yleisesti ottaen oikein hyvä idea! (Tässä hieman ohjeita ja ajattelemisen arvoisia huomioita)

Selvitä ensin, että minkälainen moottori pyörääsi sopisi.
Myymme nimittäin tällä hetkellä vain napamoottoreita, joka yleensä vaatii sellaisen perinteisen QR9-pikalinkun tyyppisen kiinnityksen, eli U:n muotoiset dropit, kuten kuvan pyörässä:
 
 

Mittaa myös droppien sisäväli, tyypillisesti se on 135mm, Fatbikessä yleensä joko 175mm tai 190mm.

Ns. läpiakselimallisia napamoottoreita on markkinoilla onneton valikoima, silloinkin lähinnä 142/148mm:n dropeille. Lisäksi kyseiset läpiakselimoottorit ovat varsin arvokkaita.

Mieti minkä verran tarvitset akkukapasiteettia? Tässä kohtaa on hyvä muistaa, että kerralla riittävän suureksi valittu akku tulee yleensä kaikkein edullisimmaksi, kuin suuremman akun hankkiminen jälkeenpäin. Valittua akkua ei myöskään pystytä jälkeenpäin “suurentamaan” vaan silloin tehdään kokonaan uusi akku.

Laita mielellään kuvaa pyörästäsi ja kerro sen runkokoko.

Mielellään kerro myös jokin budjetti pyörän suhteen, niin meidän on helpompi suositella sopivilla osilla sähköistyssarjaa sinulle.

Tyypillisesti meiltä tilattujen sähköistyssarjojen hinnat ovat välillä 1500-3500€, jolloin 1500€:lla saadaan pienehkö alennusvaihteellinen moottori, Kuntengin n. 1000W-ohjausjärjestelmä ja n. 500Wh:n runkoakku. n. 3500€:lla saadaan sitten järeä suoravetoinen napamoottori, siihen sopiva kontrolleri ja n. 2000Wh:n tehoakku, joista saadaan esim. 10kW:n tehot ulos. Toki paljon järeämpiäkin järjestelmiä saat meiltä.

Tarvitsetko meiltä pyörääsi laadukasta akkua?

Kerro minkälainen pyörä on kyseessä ja millä sähkötekniikalla se on.

Valikoimissamme on perus Hailong- ja Reention tyyppiset runkoakut, kuin myös esim. runkokolmion sisälle laitettavat laukut, joihin teemme sopivan Custom-akun, samoin reppuakkuja saat meiltä. Tuolta löydät kaupan puolelta lisää tietoa niistä:

https://akkutehdas.com/kauppa-3/

Laita mielellään kuvaa pyörästäsi myös ja jos yhtään epäilyttää akun sopiminen runkokolmion sisään, niin kerro meille nuo mitat: A/B/C

 
 
 
  • Selvitä myös mikä on kontrollerin tarvitsema max. virtamäärä ja mikä olisi sopiva käyttöjännite.
  • Minkä verran tarvitset akkukapasiteettia?
  • Onko sinulla muita toivomuksia sen suhteen?
  • Jos mahdollista, niin mielellään kerro myös jokin budjetti akun suhteen

 

Näillä eväillä on helpompi suositella sopivaa akkua ja juuri sinun käyttöösi sopivilla akkukennoilla.

Veteleekö pyöräsi nykyinen akku viimeisiään?

Eipä hätää, se saattaa olla mahdollista kennoittaa meillä uudelleen ja monesti on mahdollista saada laitettua siihen reilusti alkuperäistä enemmän kapasiteettiakin!

Lukaise ensin nämä ohjeet läpi.

Muistathan, että emme kennoita uudelleen ns. suljettujen merkkijärjestelmien akkuja, kuten esim:

  • Shimano
  • Bosch
  • Yamaha
  • Brose
  • Bionx

Eli kennoitamme pelkästään avoimella järjestelmällä olevien sähköpyörien akkuja.

Vaikka pyöräsi järjestelmä ei olisi mikään noista yllämainituista merkeistä, tarkasta silti, montako akun napoja on, laita vaikka siitäkin vielä kuvaa meille sähköpostiin.

Ilmoita meille aina mikä pyörä on kyseessä, merkki, malli ja vuosimalli suurinpiirtein. Selvyyden vuoksi laita aina kunnollinen kuva koko akusta, lisäksi myös siinä mahdollisesti olevasta tarrrasta, jossa akun tekniset tiedot!

Jos akussa ei ole mitään tarraa, niin sekin auttaa jos tiedät mikä sen jännite ja ilmoitettu kapasiteetti ovat. Kuva koko akusta tarvitaan silti.

Hailong- ja Reention-tyyppisten akkujen ollessa kyseessä, emme kennoita niitä uudelleen, vaan myymme mieluummin kokonaan uuden akun. Tämä siksi, että vanhan kennoston yms. osien repiminen pois vanhasta kotelosta aiheuttaa yleensä suuremmat kulut, kuin mitä uuden kotelon hinta on ja toki akku kannattaa tehdä uuteen, varmasti vesitiiviiseen ja ehjään koteloon, jos vain mahdollista.

Akut lähetämme Matkahuollon välityksellä koko Suomeen.

Myös nouto toimipisteestämme Vuosaaresta onnistuu.

Akkutehdas Oy:n kotipaikka on Helsinki 

Y-tunnus on 2907696-5