Tyylikäs ja suorituskykyinen ATX Dynafat 9kW “White Bomber”

6 495,00 

MYYTY !!!

Laitettiin viimeisen päälle komponentteja muutenkin hätäiseen pyörään, kyllä nyt kelpaa!

On Foxin keulaa, XT:n jarrua/vaihteistoa yms!

Meillä olisi taas tarjota vaihtoehtoa niille kauppojen 250W-dildon moottoreilla varustetuille sähköpyörille!

Meiltä tuli nimittäin juuri valmiiksi raju ja erittäin tyylikäs alumiinirunkoinen 29″-Plussarenkailla varustettu tehopyörä, vaikkapa ympärivuotiseen käyttöön:

Tässä on huippuosilla täyteen ladattu, Suomessa kokonaan rakennettu 9-kilowatin tehoinen ATX Dynafat White Bomber !!!

 

Näitä Dynafatin tehoversioita meiltä ei montaa vuodessa tule:

Akkutehtaan Suomessa rakentama varsin häijy yli 9kW:n tehoinen Dynafat-pyörä.

Tehoa ja vääntöä on sitten todella reilusti: Bruttotehoa siis 9kW ja 72-voltin akun kapasiteetti muhkeat 1728Wh.

Tehojansa se ei juuri päälle päin huutele, mutta kylläpä tämä valkoinen pommikone liikahtaa!!

Ajokokemus on jotain aivan eri luokkaa, kuin kaupan mukamas vääntävillä 250-wattisilla sähköpyörillä, joissa rajoitus astuu lisäksi 25km/h:n kohdalla mukaan.
Tämä kaikki on tosin itse kokeiltava, muuten se on vain lukuja paperilla!

Huippuja pyörä ottaa rajoittamattomana yli 70km/h ja vääntöä tässä paholaisessa piisaa pienelläkin kaasunliikkeellä yllin kyllin.

Toki tämäkin pyörä saadaan rajoitettua tarvittaessa veloituksetta L1e-A luokan säännösten mukaan, eli 1000W ja 25km/h.

Silloin rajoituksia ei ole mahdollista kiertää tien päällä.

L1e-A-luokan ajoneuvo vaatii tieliikenteessä käytettynä liikennevakuutuksen, joka on yhtiöstä riippuen vain n. 100€/vuosi.

(Huomaathan, että ko. pyörällä saat ajaa rajoittamattomana vain suljetulla alueella)

 

Pyörässä on todellakin oikein rivakka tekniikka:

Suoravetoinen Fat-3000W/45mm/4T-napamoottori, josta otettu Kellyn KLS7230S-kontrollerilla 9000-wattia.

Ja jos vielä joku ihmettelee, että miksi käytämme napamoottoria, niin lukaise tämä:

Tällainen tehokaskaan napamoottori ei rasita pyörän omaa voimansiirtoa, vaan juurikin päinvastoin. Useimmiten voimansiirto pääsee jopa helpommalla, kuin luomupyörässä.

(Keskimoottoreista puhumattakaan, ne vasta voimansiirtoa syövätkin, joten kannattaa muistaa, että voimansiirron huoltamiseen ja kustannuksiin/käyttökatkoihin saa niillä varautua)

Suoravetoinen napamoottori on samalla myös kaikkein huoltovapain sähköpyörän moottori, koska siinä ei ole muita liikkuvia osia muita, kuin laakerit.

Tästä syystä ko. moottorityyppi on siniaaltokontrollerilla varustettuna myös markkinoiden hiljaisin, pyörän renkaistakin lähtee enemmän ääntä.

Moottorin Hall-antureitakin tässä moottorissa on kaksi settiä, joten jos yhteen anturiin tulisikin jotakin vikaa, niin toisen Hall-setin voit vaikka tien päällä vaihtaa hetkessä liitintä vaihtamalla ja meno jatkuu. Eli ei siis pajalle kuukausiksi odottelemaan uutta moottoria ja kohta on ajokausi ohi, ennen kuin pyörän saa takaisin tai muuta turhauttavaa.

Kapasiteettia akussa on siis muhkeat 1728Wh, joten pidemmätkin päiväreissut ovat mahdollisia, eikä metsähommissakaan tarvitse suunnata heti kotia kohti, juuri kun homma alkoi olemaan hauskaa. Ja kyllä, tämä on napamoottoristaan huolimatta (tai jopa siksi) ihan maastokelpoinen pyörä, vääntöäkin piisaa moottorissa hankaliin paikkoihin yllinkyllin, eikä tarvitse jännittää, että meneekö se noin hankalan näköisen mäen ylös, vai tullaanko sieltä selälleen alas. Napamoottorin ansiosta tässä pyörässä ei vaihteenkaan tarvitse olla kohdillaan, vaan näillä tehoilla ja peukalokaasulla selviää mistä vain tilanteesta.

Faktatietoa:

Asiakkaissamme ja tuttavapiirissämme on jo paljon porukkaa, jotka ajelevat metsässä(kin) paljon mieluummin suoravetonapamoottorisella sähköpyörällään, vaikka heillä olisi ollut yhtälailla mahdollisuus hakea kaupasta se “kovan merkin” 250W-pyörä, kuten about kaikki ihmiset tekevät.

Silti he ovat päätyneet tällaiseen pyörään. Miksikö? Tule ihmeessä kokeilemaan, niin asia selviää hetkessä.

Useimmiten heillä on itsellään sellainen keskimoottorinen 250W-pyörä jo ollutkin, mutta kuten jo hyvin tiedämme, se on vasta pieni askel luomupyörästä eteenpäin.

Tällä pyörällä ylämäet ovat todellakin alamäkiä, joten tällä ei pääse sanomaan, että menipä se uusi ja kallis sähköpyöräni juuri ja juuri tuon jyrkän mäen ylös hissunkissun nitkuttamalla, (kun täysi avustus ja kaikki voimat omista jaloista olivat käytössä), vaan tällä ne kaikki samat ylämäet menevät lentäen ylös. Mikään ei toki estä tälläkään ajamasta pienemmillä avustuksilla, mikäli haluaakin nimenomaan ottaa jaloistaan kaiken irti.

Tällä ajaessasi saat halutessasi oikeasti sitä adrenaliinia, jota useimmat kaipaavat, kun ajetaan jollain muulla kuin luomupyörällä, jossain muualla kuin alamäessä. (sinne on sitten toki ihan omat vehkeet, mutta tällä pyörällä sinun ei tarvitse etsiä alamäkiä saadaksesi sitä kaivattua vauhdin hurmaa)

 

Akku:

Suomessa Akkutehtaan toimesta rakennettu 72V-akku on tehty erittäin laadukkailla Molicelin 21700-sarjan P42A-tehokennoilla, muodossa 20S6P.

Akun BMS on 300A:n Smart/Bluetooth-mallinen, joten sen kunnon seuraaminen tapahtuu kätevästi Android-laitteella.

(Piikkitehoa akusta saisi otettua kennojen puolesta jopa 15kW, joten ei mennä edes rajoilla)

Akku on koteloitu tyylikkäästi 3D-tulostettuun koteloon, maalatuilla poskilevyillä.

Akku on luonnollisesti Akkutehdas.com:n Suomessa rakentama akku, Suomitakuulla.

Tätä akkua ei siis tarvitse sen mahdollisesti vikaannuttua miettiä, että miten sen voisi lähettää ulkomaille korjattavaksi, vaan huolto toimii meillä ihan täällä koto-Suomessa.
(Akkuja kun et saa Suomesta lähettää ulkomaille!)

Mukaan tulee 300-watin laturi, jolla akku latautuu reilussa kuudessa tunnissa tyhjästä täyteen, lisähintaan löytyy tehokkaampaakin laturia, kuten 450W ja 800W.

 

Näyttö ja järjestelmän ohjaus:

Kaikkea ohjaamassa/näyttönä on tietysti täysin vapaasti ohjelmoitava Cycle Analyst kaikilla herkuilla.

Analogisella “jemmanapilla” saadaan huomaamattomalla peukalonliikkeellä näpäytettyä lailliset tehot ja nopeus, 1000W ja 25km/h.

Tämä ei tokikaan tee pyörästä laillista, mutta antaa kivasti mielenrauhaa.

Ko. napissa on siis kolme eri tehokarttaa ja sen käyttö tapahtuu täysin lennosta, missä vain, milloin vain.

Eli sinun ei todellakaan tarvitse pysähtyä pyörällä näpräämään ja tihrustamaan kännykästä jotain kömpelöä äppiä ja toivoa että se edes yhdistäisi tai muuta hankalaa ja vasta sitten pääset muuttamaan ajomoodia, kuten joissakin suljettujen järjestelmien pyörissä on!

Peukalokaasu on tietysti itsestään selvyys, kuten kaikissa pyörissämme, sitä saa käyttää, mutta ei ole mikään pakko.

Polkeminen on nimittäin edelleen mielekästä, diginapilla ohjataan poljinavustuksen tasoja, joita tässä pyörässä on 5kpl ja lisääkin saadaan laitettua helposti, jos niin halutaan.

 

Osat ja komponentit:

Keulana on 160mm:n jouston tarjoileva, erittäin laadukas Fox Racing Shox 36 Float Performance 29″ 3Pos Grip.

Jarruina on tässä pyörässä suorituskyvyn mukaisesti todella tehokkaat Shimanon XT 8100-jarrut, varustettuina Shimanon kelluvilla jarrulevyillä, edessä 203mm ja takana 180mm, näillä pysähtyy!

Jarrukahvoihin asennetuilla jarruantureilla ohjataan järjestelmän Regen-jarrutusta, eli jokaisesta jarrunpainalluksesta kerätään virtaa takaisin akkuun, aivan kuten sähköautoissakin. Regen-ominaisuus ei niillä keskimoottorisilla 250W-pyörillä onnistu.

Vaihteistona Shimanon XT 11-SPD.

 

Varusteet:

– 105mm:n hissitolppa.
– Crossimalliset lokasuojat.
– Tehokas LED-valosarja, joka menee päälle ja pois kätevästi ohjaustangon napista.
– Seisontajalka.

Runkokokona L, sopii parhaiten n. 173-185cm:n pituiselle kuskille.

Hieman nousua omaavan ohjaustangon ja kiinteän kulmastemmin ansiosta tässä pyörässä on sporttisuudestaan huolimatta kuitenkin mukavan ryhdikäs ajoasento.

Tällä ratkaisulla sinun ei tarvitse nojailla epämukavasti eteenpäin selkä vääränä 😉 Eikä asiaa ole ratkaistu heiveröisellä ja typerän näköisellä “joutsenkaulalla” eli vanhanaikaisella “säätöstemmillä” kuten yleensä.

 

Pyörälle + akulle 12kk:n takuu, ei koske kuluvia osia.

Pyörä on heti luovutettavissa.

Pyörän saat myös Kaukokiidon rahdilla kuljetettuna suoraan kotiisi 150€:n lisähinnalla, kysy lisää: akkutehdas(at)gmail.com

Tai voit toki noutaa sen Vuosaaresta liikkeestämme, jossa se on sovittaessa myös koeajettavissa.

Muistathan, että tähänkin pyörään saat käytettyä halutessasi Resursbankin tarjoaman helpon ja edullisen polkupyörätilin, lukaise tuolta lisää: https://akkutehdas.com/resursbank-osamaksu/

Ja jos juuri tämä yksilö ei sinulle sovellu, niin näitähän saamme rakennettua jos jonkinlaista versiota, niin plussalevyisillä renkailla, kuin ihan fättinäkin ja juuri sinun toiveidesi mukaisena.

Kysy lisää: akkutehdas (at) gmail.com

Out of stock

Category: