Statorade Ferrofluid 10ml + asennus napamoottoriin.

90,00 

Viritysmoottoreihin suosittelemme Ferrofluidauskäsittelyn + tiivistyksen eliminoimaan suoravetoisten moottoreiden taipumusta kuumentua suuremmilla tehoilla.

Ferrofluidaus ei tietenkään poista ongelmaa kokonaan, mutta auttaa selvästi; moottoria on mahdollista kuormittaa tapauksesta riippuen hetkellisesti jopa 50-100% enemmän!

Ferrofluidaus vaikuttaa parhaiten mekaaniseen kuumenemiseen, eli moottorin tasaisesti kuumentuessa, se johtaa staattorissa syntyvän ja moottorin sisään normaalisti varastoituvan lämmön moottorin ulkokuoreen, josta se johtuu/jäähtyy ulkoilmaan.

Jos moottorin käämeihin ajetaan paikallisesti liikaa virtaa, ei Ferrofluidauskaan tietysti auta, vaan liika virta tekee tuhojaan ja polttaa käämityksen poikki.

Tämä ongelma korostuu moottoreissa, joissa on pieni Kv-arvo ja joita yritetään ajaa liian korkeilla virtamäärillä, varsinkin kun moottori ei pääse pyörimään kunnolla, kuten paikaltaan kiihdytettäessä/jyrkässä ylämäessä. Tässä suhteessa suoravetomoottoreiden (3000W) kyseessä ollen ns. 3T-käämityksellä olevat moottorit ovat parhaita, niiden käämitys on järeintä ja kestää virtaa eniten.

4T-moottoritkin yleisesti kestävät vielä todella hyvin virtaa, mutta 5T-moottoreissa on jo ongelmia tämän kanssa, siis jos niihin yritetään syöttää virtaa reilusti.

Siihen ei välttämättä ehdi edes lämpöanturi/lämmönhallinta reagoimaan.

Normaali napamoottori ilman Ferrofluidausta ei haihduta syntyvää lämpöä paljoakaan kuorensa kautta, tämän voi itse helposti todeta, jos moottorissa on lämpöanturi, joka on yhdistetty esim. Cycle Analystiin.

Näin voi kokeilla ajettaessa moottorin limiitillä, se saattaa kädellä tunnustaeltaessa olla kädenlämpöinen, mutta Cycle Analyst kertoo toista; moottori saattaa tehdä kuolemaa, lämpötilojen huidellessa 130-asteen pahemmalla puolella!!!

Tästä syystä ilman ferrofluidausta tehty lämpöjen kokeilu käsivaralla, ilman lämmön todellista mittaamista moottorin sisältä on täysin turhaa.

 

Tämä paketti sisältää aineen (10ml) ja työn, aineen määrän määrittelyineen sekä täyttöaukkoineen meiltä ostettuun napamoottoriin.

Teemme samalla tiivistyksen moottorin kuoriin.

Myymämme Ferrofluid on korkean leimahduspisteen omaavaa AITOA Grinin Statorade Ferrofluidia, jolla hillitset selvästi ”ylikellotettujen” napamoottoreiden lämpöongelmia.

Markkinoilla on myös vaarallisen matalan leimahduspisteen omaavaa, halvempaa Ferrofluidia.

Yhdellä 10ml:n ruiskulla käsittelet jopa Cromotorin kokoisen napamoottorin.

 

4 in stock