Ripeä ATX Dynafat 2600W/1382Wh

4 295,00 

UUSI!

Nyt on hintalaatusuhde hyvin kohdillaan tässä juuri valmistuneessa ripeässä 2600-watin tehoisessa sähköläskissä!

Nappaa pois, ennen kuin joku muu vie!

Tätä et suomalaisista pyöräkaupoista löydä ja muualta ei kannata edes tilata:

Akkutehtaan Suomessa rakentama Dynafat-pyörä,  hyvillä vakiovarusteilla.

Tehoa on pyörässä mukavasti: 2600W ja 57,6-voltin akun kapasiteetti yli tuplasti normaaleihin kaupan pyörien akkuihin verrattuna: 1382WhWh.

Tehojansa se ei juuri päälle päin huutele, mutta liikahtelee jo ihan toiseen tahtiin, kuin kaupan aneemiset 250-wattiset!!

Huippuja pyörä ottaa rajoittamattomana n.55km/h ja vääntöäkin on mukavasti mäkien kiipeämiseen, tarvittaessa ilman polkemistakin.

Pyörässä on myös “jemmanappi”,  joten huomaamattomalla peukalonliikkeellä saat 25km/h-asennon päälle.

(Huom. tämä ei tee pyörästä laillista, mutta saattaa antaa mielenrauhaa)

 

Toki tämäkin pyörä saadaan rajoitettua tarvittaessa veloituksetta L1e-A luokan säännösten mukaan, jolloin maksiminopeus on pysyvästi 25km/h.

Silloin rajoituksia ei ole mahdollista kiertää tien päällä.

L1e-A-luokan ajoneuvo vaatii tieliikenteessä käytettynä liikennevakuutuksen, joka on yhtiöstä riippuen vain n. 100€/vuosi.

 

Runkokokona L, sopii parhaiten n. 175-188cm:n pituiselle kuskille.

Nousua omaavan ohjaustangon ansiosta tässä pyörässä on normaalia ryhdikkäämpi ajoasento.

 

Ja jos vielä joku ihmettelee, että miksi käytämme napamoottoria, niin lukaise tämä:

Tällainen tehokaskaan napamoottori ei rasita pyörän omaa voimansiirtoa, vaan juurikin päinvastoin. Useimmiten voimansiirto pääsee näissä jopa helpommalla, kuin luomupyörässä.

(Keskimoottoreista puhumattakaan, ne vasta voimansiirtoa syövätkin, joten kannattaa muistaa, että voimansiirron huoltamiseen/kustannuksiin/käyttökatkoihin saa niillä varautua)

Tällainen käyttämämme suoravetoinen napamoottori on samalla myös kaikkein huoltovapain sähköpyörän moottori, koska siinä ei ole muita liikkuvia osia, kuin laakerit.

Tästä syystä ko. moottorityyppi on siniaaltokontrollerilla varustettuna myös markkinoiden hiljaisin, pyörän renkaistakin lähtee enemmän ääntä.

Moottorin Hall-antureitakin tässä moottorissa on kaksi settiä, joten jos yhteen anturiin tulisikin jotakin vikaa, niin toisen Hall-setin voit vaikka tien päällä vaihtaa hetkessä liitintä vaihtamalla ja meno jatkuu. Eli ei siis pajalle kuukausiksi odottelemaan uutta moottoria ja kohta on ajokausi ohi, ennen kuin pyörän saa takaisin tai muuta turhauttavaa.

Kapasiteettia akussa on siis mukavat 1382Wh, joten hieman pidemmätkin päiväreissut ovat mahdollisia, eikä metsähommissakaan tarvitse suunnata heti kotia kohti, juuri kun homma alkoi olemaan hauskaa.

Ja kyllä, tämä pyörä on napamoottoristaan huolimatta (tai jopa siksi) ihan maastokelpoinen pyörä, vääntöäkin piisaa tällaisessa 45mm:n magneetit omaavassa moottorissa muakavasti, kokeiltu on!

 

Faktatietoa:

Asiakkaissamme ja tuttavapiirissämme on jo paljon porukkaa, jotka ajelevat metsässä(kin) paljon mieluummin suoravetonapamoottorisella sähköpyörällään, vaikka heillä olisi ollut yhtälailla mahdollisuus hakea kaupasta se “kovan merkin” 250W-pyörä, kuten about kaikki ihmiset tekevät.

Silti he ovat päätyneet tällaiseen pyörään. Miksikö? Tule ihmeessä kokeilemaan, niin asia selviää hetkessä.

Toisaalta jos vauhti pelottaa, niin jätä tämä pyörä suosiolla väliin ja hae se kaupan rauhallinen 250W-pyörä mieluummin alle 😉

Useimmiten heilläkin on itsellään sellainen keskimoottorinen 250W-pyörä jo ollutkin, mutta kuten jo hyvin tiedämme, se on vasta pieni askel luomupyörästä eteenpäin.

Tällä pyörällä ylämäet ovat todellakin alamäkiä, joten tällä ei pääse sanomaan, että menipä se uusi ja kallis sähköpyöräni juuri ja juuri tuon jyrkän mäen ylös hissunkissun nitkuttamalla, (kun juuri sopiva vaihde on valittuna, täysi avustus ja kaikki voimat omista jaloista olivat käytössä), vaan tällä ne kaikki samat ylämäet menevät lentäen ylös. Mikään ei toki estä tälläkään pyörällä ajamasta pienemmillä avustuksilla, mikäli haluaakin nimenomaan ottaa jaloistaan kaiken irti, se ei ole kiellettyä, eikä mitenkään estetty.

Tällä ajaessasi saat halutessasi oikeasti sitä adrenaliinia, jota useimmat kaipaavat, kun ajetaan jollain muulla kuin luomupyörällä, jossain muualla kuin alamäessä. (sinne on sitten toki ihan omat vehkeet, mutta tällä pyörällä sinun ei tarvitse etsiä alamäkiä saadaksesi sitä kaivattua vauhdin hurmaa)

Joten ylämäkiä ei tarvitse rimpuilla pienillä vaihteilla ylös, kuten 250W-keskimoottorisilla “sähköpyörillä”, vaan näillä 2,6kW:n tehoilla mennään ilman polkemistakin ne mäet ylös!

 

Pyörässä on siis tosiaan oikein ripeä tekniikka:

Suoravetoinen 3000W/45mm/4T-napamoottori, josta otettu KT:n 60V/45A-kontrollerilla 2600-wattia.

Kiinteä akku on koteloitu tyylikkäästi 3D-tulostettuun koteloon.

Akku on luonnollisesti Akkutehdas.com:n Suomessa rakentama akku, Suomitakuulla.

Akun kennoina Samsungin laadukkaat 21700-sarjan 48G-kennot.

Akku on muodossa 16S5P ja se on varustettu 60A:n BMS:llä

Pyörälle + akulle 12kk:n takuu, ei koske kuluvia osia.

Mukaan tulee 300-watin laturi, jolla akku latautuu n. 5:ssä tunnissa tyhjästä täyteen.

Lisähintaan löytyy tehokkaampaa 450W-laturia.

 

Portaaton peukalokaasu on tietysti itsestään selvyys, kuten kaikissa pyörissämme.

 

Suoravetoisella napamoottorilla ketjut/rattaat eivät juurikaan kulu, eikä vaihdetta vaihdettaessa tarvitse kaasusta himmailla sitten yhtään, joten meno on tasaisen rivakkaa läpi koko nopeusalueen 0-55km/h!

Miksi ihmeessä hankkia ensin se Trek/Specialiced/Tunturi/Helkama tms. “kovan merkin” aneeminen kaupan 250W-pyörä, huomatakseen, että se 25km/h on aikuiselle ihmiselle aivan liian mieto nopeus, sitten hankitaan rahalla se Speedbox, jotta saadaan edes hieman lisää nopeutta, jolloin takuu menee luultavasti pyörästä, tulee ehkä muitakin ongelmia toimivuuden kanssa, pieni akku alkaa kulumaan silmissä, voimansiirtoa saa olla vielä enemmän huollattamassa jne.

Kun sen sijaan voit hankkia meiltä pyörän, jossa ei ole mitään rajoittimia, joita pitäisi keinotekoisesti purkaa.

Meillä ei mene takuu pyörästä, joka kulkee yli 25km/h, niinhän sen pitäisi kaikilla olla, eikö?

Vai hankkisitko kalliin auton, joka kulkee vain 50km/h ja sitten hankit siihen jonkin kolmannen osapuolen kehittämän lastun, jolla nopeusrajoitus poistuu, mutta uuden auton takuu menee? Tuskinpa vain.

 

Jarruina tehokkaat Risunmotorin hydrauliset jarrut 180mm:n jarrulevyillä ja jarrut ovat jarruantureilla varustetut.

Tässä pyörässä myös Regen, joten jokaisella jarrutuksella keräät myös virtaa takaisin akkuun päin ja jarrupalatkin säästyvät samalla!

Regenin voimakkuuden voit itse säätää 5-portaisesti näytön kautta.

Vaihteistona Shimanon Deore 9-SPD.

Keulana on 120mm:n FAT-ilmakeula.

Renkaat: Kevyet ja erittäin hyvin rullaavat Schwalben 26″ x 4″-fättikumit. ( Ei kuvissa)

Lisävarusteina tässä yksilössä:

  • Täyspeittävät lokasuojat
  • Tehokas LED-valosarja, (etu + takavalo) jotka menevät päälle ja pois kätevästi yhdestä ohjaustangon napista.
  • Seisontajalka

Pyörä on heti luovutettavissa.

Pyörän saat myös kuljetettuna kotiovellesi 160€:n lisähinnalla, kysy lisää: akkutehdas@gmail.com

Tai voit toki noutaa sen Vuosaaresta liikkeestämme, jossa se on sovittaessa myös koeajettavissa.

1 in stock

Category: