Raju ATX Dynafat +10kW/1512Wh Army Look

6 495,00 

MYYTY ! ! !

Unohda jo ne kauppojen säälittävät “sähköpyörät” 250-wattisilla dildon moottoreilla, tässä on sähköpyörien V8!

Meiltä tuli nimittäin juuri valmiiksi raju ja erittäin tyylikäs alumiinirunkoinen Fätti ympärivuotiseen käyttöön:
10-kilowatin tehoinen ATX Dynafat Army Look.

Tästä ei talvipyörä paljoa enää parane!

Sen varmistaa erittäin etenemiskykyinen 10kW:n tekniikka ja Schwalben huippulaadukkaat 26″ x 4,8″-nastarenkaat, joissa yhteensä 656-nastaa, ne todella takaavat pidon lumella ja jäällä.

Keulana parasta mitä fättiin rahalla saa, Manitou Mastodon PRO EXT, 150mm:n joustolla!

 

Näitä Dynafatin tehoversioita ei vuodessa montaa meiltä tule:

Akkutehtaan Suomessa rakentama varsin häijy yli 10kW:n tehoinen Dynafat-pyörä.

Tehoa ja vääntöä on sitten todella reilusti: Bruttotehoa siis yli 10kW ja 75,6-voltin akun kapasiteetti mukavat 1512Wh.

Tehojansa se ei juuri päälle päin huutele, mutta kylläpä liikahtaa!!

Ajokokemus on jotain aivan eri luokkaa, kuin kaupan mukamas vääntävillä 250-wattisilla sähköpyörillä, joissa lisäksi rajoitus astuu 25km/h:n kohdalla mukaan, erittäin tylsää, boring!
Tämä kaikki on itse kokeiltava, muuten se on vain lukuja paperilla!

Huippuja pyörä ottaa rajoittamattomana 75km/h ja vääntöä piisaa yllin kyllin.

Toki tämäkin pyörä saadaan rajoitettua tarvittaessa veloituksetta L1e-A luokan säännösten mukaan, eli 1000W ja 25km/h.

Silloin rajoituksia ei ole mahdollista kiertää tien päällä.

L1e-A-luokan ajoneuvo vaatii tieliikenteessä käytettynä liikennevakuutuksen, joka on yhtiöstä riippuen vain n. 100€/vuosi.

 

Onko tämä itsellesi jo tuttu tilanne:

Ostat sen ensimmäisen 250-wattisen, suljetulla sähköjärjestelmällä (Bosch/ Brose/ Shimano/Yamaha yms.) varustetun sähköpyöräsi kaupasta.

Tuli ostettua oikein kovan merkin pyörä ja taalaakin tuli laitettua tiskiin tonnikaupalla.

Aluksi ihan huikea fiilis, kun hieman polkemalla pyörä kulkee kuin itsestään jo 20-25km/h, “on nämä sähköpyörät ihmeellisiä”!
(Tämä ei ehkä koske niitä crossimotoja ikänsä harrastaneita kuskeja, heitä kehotamme sitäkin suuremmalla syyllä pysymään etäällä moisista laimeista sähköpyöristä, paha mielihän siitä vaan tulee, kun MITÄÄN ei vaan oikeasti tapahdu, ei ole edes kaasua mitä kääntää. Joten mitään “Teslafiilistä” on ihan turha odottaa 250-wattiselta pyörältä, olivat ne mainostetut vääntölukemat mitä vaan)

Mutta menee se max. viikko, niin alkaa todella ahdistamaan, kun se hemmetin 25km/h-rajoitin pukkaa koko ajan päälle ja sukkahousumiehet, Jopot ja muut mummot menee ohi vasemmalta ja oikealta!

Sitten selataan nettiä ja sieltä löytyy mahtavia vinkkejä, kuinka laittaa jotain pinnamagneetteja poljinkampiin, jotta saadaan edes hieman lisää nopeutta 😉

No ei toimi kaikkien sähköpyörien kanssa ja vaikka toimisikin, niin alkaa nopeus- ja matkamittari näyttämään perunoita, seuraava ostaja varmaan tykkää, kun matkamittari ei pidä alkuunkaan paikkaansa!

No sittenpä löytyy lisää nettiä kaivamalla oikein sellainen Speedbox omaan pyörään!
Siinä vaiheessa ehkä tulee mieleen (tai kaikille ei näköjään tule) että siitähän lähtee takuut pyörästä, kun sen nopeusrajoitin on ohitettu. No niinpä lähtee.

Ja seuraavaksi huomataan, että siinähän nousee vain nopeus, tehoa ei tulekaan yhtään lisää.

Sen jälkeen paljastuu, että pyörässä se mainostettu mukamas “suuri akku” 500-700Wh ei enää noilla nopeuksilla riitä yhtään mihinkään, kun ilmanvastus kasvaa nopeuden neliössä, joten mistähän seuraavaksi saisi suuremman akun pyörään?

No ei yhtään mistään, suljettujen järjestelmien kohdalla kun nimenomaan pitää tyytyä ja lukittua kaikkeen mitä pyörän valmistaja on siihen päättänyt laittaa, kuten sen kokoiseen akkuun mikä pyörässä on, tai hankkia suurella rahalla toinen akku reppuun lisäpainoksi.

Niinpä, tässä kuten kaikissa pyörissämme ideana on juuri se, että pyörämme varustetaan vain ja ainoastaan avoimilla järjestelmillä, joten nuo asiat on otettu jo suunnittelupöydällä huomioon, näin ollen ne ovat meillä “vakiovarusteita”

Mitään ei siis tarvitse jälkeen päin lisäillä tai muutella, koska meillä Akkutehtaan pyörissä suuri akku, tehokas sähköjärjestelmä ja vapaa nopeus ovat itsestään selvyyksiä.

Takuutkaan eivät tuosta syystä mene ja vuosien varrella osien kestävyyskin on jo koeteltu asia.

Toisaalta kaikkea voi päivittää varsin vapaasti, kunhan se on huomioitu esim. akun kannalta, että siitä saadaan tarvittava lisäteho kontrolleria päivitettäessä myöhemmin tehokkaampaan.

Tässä vuosien saatossa olemme huomanneet, että meiltä harvemmin ostetaan se ensimmäinen sähköpyörä.

Juurikin päinvastoin, se ensimmäinen ja ehkä jo toinenkin kaupan hajuton ja mauton 250W-sähköpyörä on jo omistettu tyypillisesti pari, kolme vuotta ja huomattu nuo em. puutteet, jonka takia asiakas suuntaakin katseensa meidän suuntaamme, eli nyt hankitaankin kerralla kunnollinen sähköpyörä!

Meiltä saat nimittäin haluamasi pyörän, juuri sinulle sopivilla osilla.
Ei tarvitse ostaa kaupasta “valmista” pyörää, josta sitten joutuukin jo kohta vaihtamaan esim. keulan ja jarrut omaan makuun soveltuviksi, turhaa rahan haaskuuta.

Sähköpuolen komponenteista nyt puhumattakaan.

Myös esim. ajoasentoon pystymme jo suunnitteluvaiheessa puuttumaan.
Jos esim. halutaan pyörään mahdollisimman pysty ajoasento, meiltä löytyy erilaisia stemmejä ja ohjaustankoja, joilla pyörä voidaan varustaa jo valmiiksi.

Ja tietysti lokasuojat, seisontajalat, hissitolpat ja tehokkaat valosarjat löytyvät itsestään selvyyksinä valikoimistamme.

 

Heille muuten hieman lisätiedoksi, joita tällainen suoravetoinen napamoottori kaiken maailman surisevien 250W-keskimoottoreiden maailmassa vielä arveluttaa:

Tällaisen suoravetoisen napamoottorin ja Kellyn sivistyneen siniaaltokontrollerin ansiosta pyörän sähkötekniikka on äänetön, eli renkaistakin lähtee enemmän ääntä.

Samoin tämän tyyppinen moottori on keskimoottoreihin ja muihin moottorityyppeihin verrattuna erittäin huoltovapaa, se ei kuluta ketjuja ja rattaita ollenkaan, niiden vaihtoväli on tyypillisesti jopa harvemmin kuin luomupyörässä.

Liikkuvia osiakaan suoravetoisen moottorin sisällä ei ole muuta kuin laakerit.

Jos moottorin Hall-anturiin tulisi joskus jotain vikaa, niin niitäkin moottorissa on kaksi sarjaa, eli liitintä vaihtamalla matka jatkuu taas, minuutin, parin homma ja taas mennään!

Suoravetoinen napamoottori on tietysti jonkin verran painavampi, kuin kauppojen pienet keskimoottorit ja se paino on takakiekon sisällä, mutta normaaleilla teillä ajellessa sillä ei ole mitään merkitystä.

Maastossakin moni ajaa silti sellaisella, koska tässä moottorissa vääntöä riittää, eikä se ole erityisen altis kuumenemiselle.

Maastoajosta puheen ollen, kuulostaako tutuilta tilanteilta:

– Vaihteiden vaihtamista oikealla hetkellä tiukassa maastoajossa, viivettä tulee heti ja katkoa vetoon, ei hyvä!!
– Olikohan nyt oikea vaihde tähän tiukkaan nousuun, olisi pitänyt vaihtaa taas ajoissa!
– Hemmetti, taas joutui vaihtamaan tiukassa kohdassa täysveto päällä, ketjut ja rattaat vaan poksuu ja taas saa olla kohta niitä vaihtamassa!
– Oijoi, onpas kivikkoista polunpätkää, tässähän ei pysty ollenkaan polkemaan, muuten kolisee kammet kivikkoon koko ajan, toisaalta jos en polje, niin pyöräkään ei liiku!

Niinpä, tutulta kuulostaa varmasti, mutta ei kuitenkaan tällä pyörällä.
Suoravetoista napamoottoria ei nimittäin yhtään kiinnosta mikä vaihde sinulla on päällä ja peukalokaasulla se liikkuu polkemattakin ja näillä tehoilla perkuleen hyvin muuten liikkuukin!

Ja lisäetuna: vaikka esim. takavaihteenvaihtaja tuhoutuisi maastoajossa, se ei tämän pyörän etenemistä haittaa päinvastoin kuin keskimoottorisilla pyörillä, jotka rampautuvat siihen paikkaan ja ne onkin talutettava pois metsästä.
Äärimmäisen tylsää, juuri kun oli kivaa 😉

Ylämäkiä ei tällä pyörällä todellakaan tarvitse rimpuilla pienillä vaihteilla hissun kissun “väännöllä” ylös, kuten 250W-keskimoottorisia, vaan näillä tehoilla ne jyrkätkin mäet mennään lentämällä ylös!

Siinä ei kuskin paino vaikuta, eikä oikein mikään muukaan.

Sitten jos tuntuu, että haluaisi saada pyörällä myös kuntoa/pidentää sen rangea, niin sitähän ei mikään estä, pyörässä on kuitenkin toki poljinanturi, joten muutaman prosentin avustuksella se rullailee mukavasti polkienkin.

 

Jos yhtään epäilyttää, niin tule ihmeessä testaamaan, nyt on keliin sopivat nastarenkaatkin alla, joten helppoa samalla testata lumessa ajoa rivakasti!

 

Pyörässä on tosiaan oikein rivakka tekniikka:

Suoravetoinen Fat-3000W/45mm/4T-napamoottori, josta otettu Kellyn KLS7230S-kontrollerilla reilu 10.000-wattia. (mitattu max. peak 147,7A)

21S/75,6V-akku on tehty Samsungin 21700-sarjan 40T-tehokennoilla, muodossa 21S5P.

Akun BMS on 300A:n Smart/Bluetooth-mallinen, joten sen kunnon seuraaminen tapahtuu kätevästi Android-laitteella.

Akku on koteloitu tyylikkäästi 3D-tulostettuun koteloon, jonka poskilevyt maalattu rungon sävyyn.

Akku on luonnollisesti Akkutehdas.com:n Suomessa rakentama akku, Suomitakuulla.

Tätä akkua ei siis tarvitse sen mahdollisesti vikaannuttua miettiä miten sen voisi lähettää ulkomaille korjattavaksi, huolto toimii meillä ihan täällä koto-Suomessa.
(Akkuja kun et Suomesta saa lähettää ulkomaille!)

Mukaan tulee tehokas 450-watin pikalaturi, jolla akku latautuu alle 4 tunnissa tyhjästä täyteen.

 

Kaikkea on ohjaamassa/näyttönä tietysti täysin vapaasti ohjelmoitava Cycle Analyst kaikilla herkuilla.

Diginapilla ohjataan poljinavustuksen tasoja, joita tässä pyörässä on 10kpl ja lisääkin saadaan laitettua.

Analogisella “jemmanapilla” saadaan huomaamattomalla peukalonliikkeellä näpäytettyä lailliset tehot ja nopeus, 1000W ja 25km/h.

Tämä ei tokikaan tee pyörästä laillista, mutta antaa kivasti mielenrauhaa.

Ko. napissa on kolme eri tehokarttaa ja sen käyttö tapahtuu täysin lennosta.
Ei tarvitse pysähtyä näpräämään ja tihrustamaan kännykästä jotain kömpelösti ja toivoa että se edes yhdistäisi tai muuta hankalaa!

Peukalokaasu on tietysti itsestään selvyys, kuten kaikissa pyörissämme.

 

Jarruina tässä pyörässä todella tehokkaat Maguran MT5e-sähköpyörän jarrut nelimäntäisillä jarrusatuloilla, 203mm:n jarrulevyillä edessä ja takana, jarruantureilla varustettuina tietysti, kyllä pysähtyy!

Vaihteistona Shimanon ZEE 10-SPD, Deoren liipaisimella.

Keulana fättikeulojen kuningas: Manitou Mastodon PRO EXT, 150mm:n joustolla.

Lisävarusteina tässä yksilössä jo valmiiksi asennettuina:

Schwalben huippulaadukkaat ja todella pitävät 26″ x 4,8″-nastarenkaat, joissa yhteensä 656 teräsnastaa.
– 125mm:n hissitolppa.
– Täyspeittävät lokasuojat.
– Tehokas LED-valosarja, joka menee päälle ja pois kätevästi ohjaustangon napista.
– Seisontajalka.

Runkokokona L, sopii parhaiten n. 175-185cm:n pituiselle kuskille.

Nousua omaavan ohjaustangon ja kiinteän kulmastemmin ansiosta tässä pyörässä on sporttisuudestaan huolimatta kuitenkin varsin ryhdikäs ajoasento.

Tällä ajellessa ei tarvitse nojailla epämukavasti eteenpäin selkä vääränä 😉

 

Pyörälle + akulle 12kk:n takuu, ei koske kuluvia osia.

Pyörä on heti luovutettavissa.

Pyörän saat myös kuljetettuna suoraan kotiisi 120€:n lisähinnalla, kysy lisää: akkutehdas@gmail.com

Tai voit toki noutaa sen Vuosaaresta liikkeestämme, jossa se on sovittaessa myös koeajettavissa.

Out of stock

Category: