Harrin Cruiserin päivitys sähköcruiseriksi

Lähtökohtana oli Harrin aiemmin hankkima Electra Cruiserin FAT-versio.

Eli ihan luomuversio.

Oikein rento ja mukava peli ajella, mutta toisaalta juuri leppoisasta ajoasennosta johtuen tällä ei mäkiä mieluusti kiipeä.

Pohdittiin Harrin kanssa että kuinka edetään, johtavana ajatuksena oli kuitenkin säilyttää ulkonäkö alkuperäisen kaltaisena ilman keskimoottoria tai suurta suoravetomoottoria. 

No eihän tähän paljon parempaa ja mutkattomampaa moottoria oikein tullut mieleen, kuin MAC:n 1000-wattinen pienehkö alennusvaihteellinen napamoottori. MAC:n 6-fettinen kontrollerikin on varsin pieni, joten se on helppo piilottaa haluttuun paikkaan.

Akku tehtiin “tankin” kohdalle ja siitä haluttiin kapasiteetiltaan mahdollisimman suuri, jotta pidemmätkin päiväretket olisivat mahdollisia. Eli ei mitään kaupallisten sähköpyörien perus 400-500 wattituntista.

Kennoiksi valikoitui tuttu ja turvallinen Samsungin suurikapasiteettinen 35E-malli, joita tankkiin soviteltiin BMS:n kera jopa 64kpl. Tuloksena oli 16S4P-akusto, eli käyttöjännite 57,6 volttia,  kapasiteettia 13,8Ah ja kokonaiskapasiteettia näin ollen jopa 795Wh!

Mielenkiinnosta kokeiltiin myös suljetulla alueella cruiserin huippunopeutta ja liki täydellä akulla saatiin tasaisella n. 45km/h:n vauhti mittariin.

Tämän jälkeen huippunopeus asetettiin PC:llä jälleen sallittuun 25km/h:n nopeuteen.